Gwarno to miejsce, w którym smakujemy życie kęsem po kęsie, a celebrowanie posiłków nabiera zupełnie nowego znaczenia. Z dumą prezentujemy naszą kuchnię – pełną wyjątkowych potraw, które są wynikiem nie tylko pracy, ale także pasji naszych utalentowanych kucharzy.
Nasza załoga to zespół, którego serca biją w rytm smaku i kulinarnego eksperymentu. A na czele tej niezwykłej grupy stoi Szef Kuchni Sebastian Krauzowicz, uważany za jednego z bardziej utalentowanych kucharzy w Polsce. Sebastian ma góralskie korzenie, emanuje pewnością siebie, będąc niezależnym indywidualistą, który nie boi się podążać własną ścieżką.
„Gotowanie to mój talent, a góralskie serce moją inspiracją.”-
Szef Kuchni Restauracji Gwarno Sebastian Krauzowicz
Sebastian Krauzowicz, energiczny Szef Kuchni, który ciągle ma apetyt na więcej. Uznawany za jednego z najbardziej utalentowanych Szefów Kuchni w Polsce swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w prestiżowych cztero i pięciogwiazdkowych hotelach. . W 2018 roku pełnił funkcję odpowiedzialnego za otwarcie i sukces restauracji Drukarnia Smaku w Zakopanem, która do dziś zajmuje pierwsze miejsce w rankingach Google i Tripadvisor. Następnie przez wiele lat pracował jako Executive Chef w hotelu Radisson Blu Zakopane, aż do maja 2021 roku. W latach 2012-2017 był Szefem Kuchni w Copernicus Toruń Hotel, gdzie prowadził autorską restaurację Sfera by Sebastian Krauzowicz.
Dzięki swojej lojalności wobec świeżych składników bliskich podhalańskiej kuchni i miłości do gotowania stał się rozpoznawalnym Szefem Kuchni, a jego osobista historia i góralskie serce podkreśla reputację kulinarnego wizjonera. W 2016 roku zdobył tytuł Szefa Roku 2016 przyznawany przez przewodnik Gault & Millau, w 2017 nominację Szefa Jutra i dwie Hermesy kulinarne za najlepszą restaurację hotelową w Polsce. W 2019 roku doceniony jako Osobowość Gastronomii dodatkowo pełni funkcję trenera i Menagera Kulinarnej Kadry Polski OSSKIC (Poland National Culinary Team), która niedawno zdobyła dwa srebrne medale podczas EXPO-GAST CULINARY WORLD CUP 2022 w Luksemburgu. W 2020 roku podczas IKA CULINARY OLIMPICS 2020 w Stuttgarcie, zdobyli trzy srebrne medale, a cztery lata wcześniej odnieśli ogromny sukces na EXPO-GAST CULINARY WORLD CUP 2018 w Luksemburgu, zdobywając trzy złote, dwa srebrne i dwa brązowe medale.
Jego charyzma i znajomość regionalnej kuchni zaprowadziły go Restauracji Gwarno pod samą Gubałówką, gdzie każdego dnia dostarcza na stół najlepsze produkty ziemi. W jego autorskim menu świetny posiłek to nie tylko taki, który po prostu Cię syci. W Gwarno Świetny posiłek to podróż, która przywraca Cię do źródeł przyjemności, o których mogłeś zapomnieć i zabiera do miejsc, w których wcześniej nie byłeś.
W naszej restauracji nie tylko podkreślamy wyjątkowość smaku, ale także pielęgnujemy korzenie i tradycje regionu Podhala. „Prawdziwie Tatrzańska Kuchnia” to dla nas więcej niż tylko menu – to opowieść o odwiecznym związku z górską przyrodą i dziedzictwem kulinarnym, którą pragniemy przekazać w nowoczesnym wydaniu.
Nasz Szef Kuchni ma przyjemność zaprosić Cię do odkrycia dwóch niezwykłych dań, które wyróżniają naszą kuchnię. Te autorskie kreacje są ukłonem w stronę tradycji oraz nowoczesnych smaków. Gotowane z pasją i starannością, te dania zachwycą Twoje podniebienie i pozostawią niezapomniane wrażenia.
1. Solidna golonka w piwie z Browaru Gwarno: Nasze starannie przygotowywane golonko to prawdziwy hołd dla smaku i tekstury. Miękkie, soczyste wnętrze otulone jest delikatną chrupkością skórki, tworząc zgrany duet smaków.
2.Pstrąg prosto z Kuźnic: Soczyste i delikatne mięso pstrąga doskonale harmonizuje z nutami dymu, tworząc zmysłową grę smaków idealny przykład tego jak natura może stać się głównym składnikiem wykwintnej potrawy.
Doświadczysz tutaj połączenia tradycji z innowacją, które sprawiają, że nasza restauracja to nie tylko miejsce do jedzenia, ale także do odkrywania nowych kulinarnej przyjemności.
ul. Na Gubałówkę 7
34-500 Zakopane – Jak dojechać?
gwarno.marketing@pklhoreca.pl
tel. + 48 691 691 185